ad
  • Sektörel
  • Kara
  • Hava
  • Deniz
  • AR&GE
  • Siber
  • C4ISR
  • Etkinlikler
  • Monitoring
  • EngEng
  • TurTur
Menü
  • Sektörel
  • Kara
  • Hava
  • Deniz
  • AR&GE
  • Siber
  • C4ISR
  • Etkinlikler
  • Monitoring
  • EngEng
  • TurTur
loading...

Uzay alanında kritik hedef: “Sıvı Yakıtlı İtki Sistemi”

Tarih: 08/05/2017
Yazdır E-posta
Uzay alanında kritik hedef:

Uzay alanında Türk savunma sanayinin en önemli görevlerini üstlenecek ROKETSAN, bu alanda kritik öneme sahip Sıvı Yakıtlı İtki Sistemleri konusunda çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

ROKETSAN’dan yapılan açıklamada,  Uydu Fırlatma Aracı (UFA) alt kademelerinde sıvı yakıtlı itki sistemi teknolojilerinin yaygın olarak kullanıldığı belirtilerek, “ROKETSAN, kendi öz kaynakları ile bütün kademelerinde ana itki sistemi olarak Sıvı Yakıtlı İtki Sistemi bulunan bir UFA geliştirilmesine yönelik kavramsal tasarım seviyesinde çalışmalar yürütmektedir” denildi.

Uzayın, hem harekât alanı olarak hem de savunma amaçlı kullanılmasının gün geçtikçe yaygınlaştığına dikkat çekilen ROKETSAN açıklamasında şunlar  kaydedildi:

“ROKETSAN, Türkiye’nin uzaya bağımsız erişiminin sağlanması amacıyla Uydu Fırlatma Sistemi (UFS) geliştirilmesi kapsamındaki çalışmalarını 2007 yılından itibaren sürdürmektedir. Günümüzde, yüksek verimlilik, durdurma/başlatma ve kontrol edilebilir itki miktarı imkânı sunması nedeniyle Uydu Fırlatma Aracı (UFA) alt kademelerinde sıvı yakıtlı itki sistemi teknolojileri yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer taraftan, UFA üst kademesinde faydalı yükün (uydunun) yörüngeye yerleştirilebilmesi amacıyla sıvı yakıtlı itki sistemi kullanılması bir zorunluluktur. Bu hususlar dikkate alınarak, ROKETSAN, kendi öz kaynakları ile bütün kademelerinde ana itki sistemi olarak Sıvı Yakıtlı İtki Sistemi bulunan bir UFA geliştirilmesine yönelik kavramsal tasarım seviyesinde çalışmalar yürütmektedir. Bu sayede kritik olduğu değerlendirilen sıvı yakıtlı itki sistemi teknolojilerinin de aşamalar halinde Türk sanayiine kazandırılması hedeflenmektedir.”

ASELSAN, 100 bininci parçacıklı mühimmatı üretti
ASELSAN, 100 bininci parçacıklı mühimmatı üretti
Emniyet’e ilk ATAK helikopteri teslim edildi
Emniyet’e ilk ATAK helikopteri teslim edildi
Türkiye’nin İlk Silahlı İnsansız Deniz Aracı denizle buluştu
Türkiye’nin İlk Silahlı İnsansız Deniz Aracı denizle buluştu
Katmerciler’den 40 milyon Euroluk zırhlı ihracatı
Katmerciler’den 40 milyon Euroluk zırhlı ihracatı
Yüzde 75 daha çevreci jet yakıtı
Yüzde 75 daha çevreci jet yakıtı
F-16’ların yapısal ömrü 12 bin saate çıkarılıyor
F-16’ların yapısal ömrü 12 bin saate çıkarılıyor

Hakkımızda

İlkelerimiz

İletişim

© 2015 - 2020 defencesector.com

Desktop Version Mobile Version