Şirketlerin ve kamu kurumlarının kullanımına yönelik geliştirilen HAVELSAN Diyalog tanıtıldı. HAVELSAN Diyalog, katılımcı sınırı ve süre sınırı olmadan görüntülü görüşme yapılabilmesini sağlayacak.
Koronavirüs nedeniyle görüntülü dijital konferans uygulamalarının kullanımı ciddi oranda arttı. Türkiye’de genellikle Zoom, Teams ve Discord uygulamaları tercih ediliyor. Bu firmalara yerli bir alternatif olması amacıyla HAVELSAN Diyalog geliştirildi.
Bu ay kullanıma girecek
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına yönelik yazılımlar geliştiren HAVELSAN, yabancı konferans uygulamalarının güvenilirliğinin tartışıldığı şu günlerde yerli ve güvenli bir çözüm sunmayı amaçlıyor. Diyalog, Mayıs ayı içerisinde kullanıma sunulacak. Diyalog’un herhangi bir uygulaması bulunmuyor, doğrudan tarayıcı üzerinden çalışıyor. Bilgisayarda, iOS ve Android cihazlarda çalışacak yapıda tasarlandı. HD ve 4K görüntü desteği sunuyor. Hıza göre görüntü kalitesini ayarlama özelliği de bulunuyor. Ekran paylaşımı ve sadece sesli görüşme özelliklerine de yer verilmiş. Kullanıcı sayısı ve süre sınırı yok.
Web tarayıcıları üzerinden erişim
Mayıs ayı içerisinde kullanıma sunulacak Diyalog, firmaların bilgi güvenliği için kritik rol üstlenecek. HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, yurt dışından alınmış hazır bir ürün veya altyapı olmadığı için özellikle ihracat potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etti. Hamdi Atalay; “Sivil ve askeri her tip kullanıcı ihtiyacına uygun yetkinlikte ve genişletilebilir Cluster mimaride (kümeleme) bir ürün ortaya çıkardık. Yüksek verimliliği ile toplantı katılımcı sayısı ve süre sınırı olmadan güvenle iletişim kurulabilecek. HAVELSAN Diyalog, ulusal ve global olarak da yaygınlaştırmaya uygun bir ürün oldu. Safari, Chrome, Opera, Firefox, Mozilla, Tizen, Vivaldi gibi web tarayıcılar üzerinden erişim imkanı var. Gelecekteki isterleri karşılayacak esneklikte gelişime açık bir ürün. Güvenli, verimli ve ölçeklenebilir yapısıyla Milli Eğitim Bakanlığının yeni EBA Projesi’nde lokomotif görevi görecek yetkinlikte. Ayrıca Adalet Bakanlığı bünyesindeki UYAP-2’ye entegre çalışarak bu alanda dışa bağımlılığı da ortadan kaldıracak nitelikte.” dedi.