ad
  • Sektörel
  • Kara
  • Hava
  • Deniz
  • AR&GE
  • Siber
  • C4ISR
  • Etkinlikler
  • Monitoring
  • EngEng
  • TurTur
Menü
  • Sektörel
  • Kara
  • Hava
  • Deniz
  • AR&GE
  • Siber
  • C4ISR
  • Etkinlikler
  • Monitoring
  • EngEng
  • TurTur
loading...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bir “ANKA” daha teslim edildi

Tarih: 27/08/2020
Yazdır E-posta
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bir

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na insansız hava aracı (İHA) ANKA’lardan bir tane daha teslim edildi, komutanlığın envanterindeki ANKA sayısı 4’e yükseldi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, hız kesmeden devam eden İHA teslimatları kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın deniz üzeri anlık hedef tespit, teşhis, takip ve imha kabiliyetlerini artıran ANKA’nın yeni bir teslimatı daha gerçekleştirildi.

Böylece Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki ANKA sayısı 4’e ulaştı. “Operatif İHA Tedarik Projesi” kapsamında başarıyla kabul testleri yapılan son ANKA, yeni kabiliyetlerle teslim edildi. 

Buna göre, deniz üstü ve kara hedeflerinin uzaktan tespiti ve teşhisini, hareketli hedeflerin tespitini ve takibini yapabilen menzili artırılmış SARPER + , SAR/ ISAR/ Deniz Arama Radarı “Sentetik Açıklıklı Radar” ilk defa ANKA hava aracı üzerinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hizmetine verildi.

İHA’ya entegre Otomatik Tanımlama Sistemi “AIS: Automatic Identification System” yeteneği sayesinde yüzlerce mil mesafedeki tüm deniz üstü unsurlarının kimlik bilgilerini tespit yeteneği kazandırılan ANKA’lar, tüm radar, görüntü ve otomatik tanımlama sistemi istihbarat bilgilerini anlık olarak komuta merkezlerine iletilebiliyor.

Daha önce teslim edilen 3 ANKA’nın “Otomatik Tanımlama Sistemi” ile modifikasyonları da bu teslimatla yapıldı.

Böylece Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen 2’si SAR ve EO/IR kameralı toplam 4 ANKA, Doğu Akdeniz’den Kuzey Ege’ye tüm deniz sınırlarında da 7/24 keşif ve gözetleme görevlerinde kullanılacak. 

Avrupalı 5 müttefikten yeni nesil helikopter için işbirliği
Avrupalı 5 müttefikten yeni nesil helikopter için işbirliği
Yeni nesil geniş bant sistemi testleri geçti
Yeni nesil geniş bant sistemi testleri geçti
HAVELSAN yerli denizaltıların ‘kalbini’ tamamladı
HAVELSAN yerli denizaltıların ‘kalbini’ tamamladı
Bakan Akar’dan ABD’ye S-400 ve F-35 mesajı
Bakan Akar’dan ABD’ye S-400 ve F-35 mesajı
MSB’de “Pardus” atağı
MSB’de “Pardus” atağı
Türkiye’nin ilk yerli “su spektrum ölçüm cihazı” geliştirildi
Türkiye’nin ilk yerli “su spektrum ölçüm cihazı” geliştirildi

Hakkımızda

İlkelerimiz

İletişim

© 2015 - 2020 defencesector.com

Desktop Version Mobile Version